Sătui de atâtea festivaluri învăluite in mult fum de mici, cârnați și alte cele întoarse de câteva zeci de ori pe grătarele doar încălzite, botoșănenii au descoperit în Street food Festival un adevărat festin culinar, dând năvală seară de seară în Pietonalul Unirii.
Burgerii la modă, eventual pregătiți cu mare migală și pricepere de chefi care mai de care, specialități indiene, arăbești, sârbești, mâncare vegană, toate stropite cu bere, sangria, suc și apă din abundență, înghețată sau răcoritoare, asta au putut descoperi botosanenii în cele trei zile de Street Food Festival, de la care nu au lipsit nici plăcintele Poale-n Brâu ale binecunoscutului Cozonac Domnesc din Botoșani.
Scena evenimentului, amplasată pe trotuarul bulevardului închis circulației în timpul serii a oferit partea muzicală a unui festival iar hamacele și mobilierul neconvențional amplasat în spațiile verzi ale pietonalului au făcut deliciul tuturor, în special celor mai mici vizitatori.
Că de ce s-a făcut pe Unirii și nu la Cornișă, că de ce nu pe Bulevard, ba că-i muzică prea tare, ba că vecinii sunt terorizați, s-au putut vedea în aceste zile pe grupurile de socializare din online-ul botoșănean și fac parte din proverbialul “Dacă nu se face, de ce nu se face? Iar dacă se face, de ce acolo și nu în cutare loc, de ce așa și nu altfel?” Cert este că Botoșaniul își dorește astfel de seri de vară, după câtă lume a fost pe Unirii, de când festivalurile berii sau ale verii, cum tot le chemau erau făcute numai în perioade reci și cu ploaie, în locuri nu tocmai prielnice tonului distractiv pe care îl presupune în festival.
Excepția care confirmă regula că festivalurile sunt bine-venite în Botoșani vin de la autohtonul Ellas, care a trebuit să muncească la foc continuu că să facă față afluenței record de doritori de crepa și sandviș, de la gelateria, terasele și restaurantele de pe Unirii, care au fost arhipline.