Asociația Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) anunță un program de cursuri și consultanță – DigitON – despre care inițiatorii săi spun că ajută IMM-urile să-și crească afacerea prin digitalizare. DigitON este un program cu fonduri europene, implementat între 18 octombrie 2022 și 31 decembrie 2023.
100 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din sectoare economice precum turism, fabricație de produse manufacturiere, industrie alimentară sau comerț pot accesa, gratuit, un program de cursuri și consultanță despre care inițiatorii săi spun că ajută IMM-urile să-și crească afacerea prin digitalizare. IMM-urile eligibile pentru DigitON se pot înscrie până la data de 20 februarie iar fiecare dintre cele 100 de IMM-uri eligibile pentru program pot înscrie de la 4 la 10 angajați din companie.
“În urma cursurilor, a sesiunilor de consultanță și mentorat, până la sfârșitul anului 2023, 400 de angajați cheie din IMM-uri vor dobândi cunoștințe de bază care contribuie la performanța afacerilor prin eficientizarea și digitalizarea proceselor de lucru și reducerea costurilor, eliminând cheltuielile inutile din procesul de lucru tradițional. Aceștia vor învăța, utilizând tehnologia, să realizeze proiecte de digitalizare, să îmbunătățească și să eficientizeze procesele de lucru și să dezvolte o cultură organizațională bazată pe colaborare hibridă, pe optimizare și ameliorare a relației interne și externe”, spun organizatorii.
Județul Botoșani se află în coperirea geografică a DigitON, prin urmare IMM-urile locale care sunt înregistrate și își desfășoară activitățile în Botoșani se pot înscrie în program pentru Regiunea Nord-Est.
Proiectul DigitON este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3, Prioritatea de investiții 10.iii, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.281.178,60 RON, dintre care 3.582.806,17 RON valoare eligibilă nerambursabilă din FSE și 632.259,87 RON valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național.