Vineri, 17.01.2025, s-a desfășurat ediția a IV-a a Concursului literar-artistic „Reverii eminesciene”, organizat de Liceul Tehnologic Bucecea, în colaborare cu Centrul Cultural Bucecea și Primăria Orașului Bucecea.
Acest spectacol a fost închinat aniversării a 175 de ani de la naşterea Luceafărului literaturii noastre, Mihai Eminescu. Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Bucecea au adus în atenție un scenariu cu ajutorul căruia i-au atras pe elevi în lumea creaţiei eminesciene.
Mihai Eminescu a reușit să creeze o punte între diferite forme de artă, iar acest spectacol a fost o oportunitate de a explora diversitatea influențelor sale asupra muzicii, literaturii și nu în ultimul rând, asupra sufletului românesc. De la acorduri melodice la versuri care te învăluie, totul a fost construit pentru a recrea atmosfera în care s-au născut capodoperele sale.
Elevii Liceului Tehnologic Bucecea au învățat crâmpeie din opera marelui poet și le-au transmis cu emoție, cu patos prin vers, cântec și culoare în cadrul concursului.
Proiectul s-a bucurat de sprijinul primarului orașului Bucecea, Angel Gheorghiu și a viceprimarului, Daniel Avătămăniței.
Invitați special în spectacol au fost: Andreea Târnaucă elevă a Liceului de Artă “Ștefan Luchian” Botoșani, Ioana Filip elevă la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava și absolventă a Școlii Populare de Artă ,,Ion Irimescu” Suceava, coordonate de Alina Spataru și Trupa de dans de la Clubul Europe Dance Gym coordonat de Simona Breșug.
Pe scenă au recitat elevii de la nivelul primar, gimnazial și liceal. Versurile lui Eminescu au fost temelia lucrărilor muzicale, a căror audiție a încântat spectatorii sălii Centrului Cultural Bucecea.
Decorul spectacolului a căpătat culoare, dinamism și expresivitate prin recuzita asortată de prof. Ursulean Maria și Cojocariu Adriana, președinta Consiliului reprezentativ al părinților.
Proiectul a fost coordonat de prof. Carolina Enea, directorul școlii, prof. Valentin Albu, directorul adjunct, prof. Avătămăniței Oana, prof. Filote Simona, prof. Doroftei Laura, prof. Ursulean Maria, prof. Paviliuc Daniela, prof. Pricop Ovidiu.
Spectacolul a fost o adevărată sărbătoare a culturii românești. Emoțiile au fost la cote înalte, iar aprecierile au fost clare: Mihai Eminescu nu este doar un poet al trecutului, ci un artist care continuă să inspire și să miște sufletele noastre și astăzi.