Compania deținută de miliardarul Elon Musk a precizat că serviciul va funcționa cu ajutorul unor antene speciale care să fie montate pe aeronave, astfel că va avea nevoie de autorizație din partea Administrației Federale a Aviației. Întreg echipamentul va costa companiile aeriene 150 de mii de dolari, iar abonamentul între 12 mii și 15 mii de dolari pe lună. Serviciul va fi disponibil din vara anului viitor.
Starlink susține că serviciul de internet permite o viteză de descărcare de până la 350 MB pe secundă: ”Pasagerii se pot angaja în activități care nu erau anterior disponibile în timpul zborurilor, inclusiv apeluri video, gaming online sau rețele private virtuale”.
Compania spune că nu se va ocupa și de montarea și instalarea echipamentelor, iar operatorii de zbor vor trebui să apeleze la alte firme pentru acest lucru. Până acum, transportatorii american Hawaiian Airlines și JSX au spus că vor să implementeze serviciul.
Starlink nu este însă singura companie care promite internet de mare viteză în timpul zborurilor. Pe piața dominată de Inmarsat și ViaSat, se va mai întrece și cu OneWeb.