Cursuri de barman, sommelier, curs de bune maniere! Cursuri WSET pentru vin și distilate! Lectori acreditați!
Amănunte în postările următoare sau la noul magazin ARTECH WINE!
Meseria de barman profesionist este una foarte solicitantă dar în același timp și una excepțional de frumoasă, pentru că presupune o latură profesională precum și una artistică. Prima include cunoașterea băuturilor, istoria lor și modul în care acestea se combină, iar cea de-a doua include fantezia combinațiilor de băuturi alcoolice, mișcări specifice care au rolul de a ține publicul în priză și de a-l îndemna la distracție.
ARTECH WINE își dorește că toți cei care vor să devină barmani profesionișți să aibă parte de cea mai bună îndrumare din parte unor traineri profesioniști ce dețin premii și medalii din concursurile naționale și internaționale la care au participat. Trainingurile pentru barmani se adresează atât celor care au noțiunile de baza și chiar experiență în servirea din baruri și restaurante însă vor să devină barmani profesioniști dar se adresează și amatorilor care vor să devină barmani și să aibă un background stabil, înainte de a pătrunde în acest domeniu.
– Curs Barman Preparator, susținut de Artech Wine și Barmania– cea mai prestigioasă Școală de barmani din România, cu peste 4000 de barmani instruiți în cei 15 ani de activitate, autorizat de Autoritatea Națională de Calificări! Prima oară în zona Moldovei, demarăm la Botoșani, un curs specializat, susținut de somelierul Daniel HAIDARLI și fondatorul Barmania, Bogdan Nicolae, barman profesionist, pasionat de ospitalitate, cu experiență în bar de peste 20 de ani, fondator al Asociației Barmanilor Profesionișți din România și a mai multor Bussines-uri de succes din Horeca (Origo, Barmaniada, Steam, /re.kol’ta/), trainer pentru WSET Level 1&2 Award în Spirits, absolvent WSET Level 3 Award în Wines! Motivați de pasiunea pentru ospitalitate, sub crezul – Servin Oameni, nu băuturi!, vom realiza la Artech Wine din Botoșani un curs plin de energie și motivație pentru profesioniști dar și pentru iubitorii de gust și arome din oraș…..
– Curs de somelier – Dedicat celor care doresc să-și însușească cultură vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare.
Cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa și în vânzări.
Lectorul principal al cursurilor este Sergiu Nedelea împreună cu Daniel HAIDARLI.
“Poți deveni un somelier desăvârșit numai prin pasiune și educație continuă. A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvoltă acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor. Someleria este o meserie completă, care are nevoie de dedicație și perseverență, pentru dezvoltarea constantă a aptitudinilor senzoriale, educaționale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de ARTECH WINE din Botoșani și Winetaste School, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialișți în artă vinului.” – a declarat Sergiu Nedelea.
În vederea obținerii competențelor stabilite, cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică şi aplicaţii practice, individual și pe echipe.
Cursul de Somelier se desfasoară în Botoșani, la noul magazin ARTECH WINE.
Este important de reținut faptul că acest curs este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării prin Autoritatea Națională pentru Calificări.
Pentru recunoașterea competențelor și absolvirea cursului, la finalul acestuia, cursanții vor susține un examen ce constă într-o proba teoretică, o probă practică și prezentarea unui proiect.
În urma promovării acestui curs participanții vor primi Certificatul de Somelier însoțit de suplimentul descriptiv.
Dosarul de înscriere va cuprinde următoarele documente:
-fișa de înscriere completată și semnată (formularul se va trimite prin e-mail celor interesați)
-copie Carte de Identitate/ copie certificat de naștere
-curriculum Vitae – C.V.
-copie a ultimei diplome de studii (minim 12 clase)
-adeverință medicală (apt pentru curs) în original
-copie Certificat de naștere.
Prin intermediul cursului de somelier sunt atinse aspectele teoretice, practice și legislative necesare desfășurării activității de somelier. Cu ajutorul informațiilor specializate pe care le oferim, iți vei perfecționa abilitațile de identificare, analiză, asociere și servire a vinurilor.
Asocierea preparatelor culinare cu tipuri de vinuri.
Comunicarea la locul de muncă.
Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă și a normelor PSI.
Respectarea normelor igienico-sanitare specifice.
Planificarea activității proprii.
Promovarea ofertei de vinuri și alte băuturi.
Efectuarea servirii.
Asigurarea calității serviciilor specifice.
Cursul se desfășoară pe parcursul a 180 de ore de teorie și practică.
Taxa de înscriere include acoperirea costurilor legate de fişele de lucru, materialele informative pentru curs, materiile prime și echipamentele pentru aplicaţii practice (degustări), examinarea finală şi eliberarea certificatului de absolvire însoţit de suplimentul descriptiv.
Înscrierile se fac în ordinea primirii fișelor, până la completarea locurilor.
16 – 18 locuri la fiecare curs.
Sub deviza “Manierele nu se vor demoda niciodată”, vom lansa la Botoșani în premieră, prin Artech Wine, MastersClass-ul de Protocol, Diplomație și Bune Maniere.
Vom parcurge și dezbate următoarele subiecte:
-Incursiune în Istoria Protocolului
-Istoria Diplomației
-Rolul Protocolului
-Eticheta că formă a normelor Sociale
-Comportament și Bune Maniere
-Eticheta în Societate și Afaceri
-Masă în Societate și mediul Privat
-Vestimentația în Societate și mediul de Business
-Reguli și Comportament în Societate
-Q & A.
Cursul va avea loc la noul magazin Artech Wine din Botoșani, pietonalul Transilvaniei nr 4, începând cu orele 17.30, având o durată aproximativă de 3 ore.
Info la 0722663021