Joi seară a avut loc, într-un cadru restrâns (70 de persoane), la restaurantul Belotti din Botoșani, o seară gourmet însoțită de o selectă prezentare de vinuri, organizată de somelierul botoșănean Daniel Haidarli, de la Artech Wine & Beer & Coffee.
Invitați speciali au fost oenologul italian Fiorenzo Rista, coproprietarul Cramei Metamorfosis (din Dealu Mare), proprietate a marchizului Antinori, unul din cei mai mari investitori din lume în vin și Dan Burlacu, director general al Metamorfosis si presedinte al Asociației Profesionale Vitivinicola Dealu Mare.
Meniul, demn de un restaurant cu stele Michelin, a fost unul sofisticat, atent ales de somelierul Daniel HAIDARLI , preparat cu pasiune de bucatarii restaurantului Belotti – Costel APALANI Si Costel SOLDAN, bucătari cu o experiență de 20 de ani în restaurante de renume din Italia, servite de soțiile lor, Elena și Daniela – absolventă a școlii de somelieri din Italia (FIAR).
Carpaccio de caracatiță servit cu Colțul Pietrei Sauvignon Blanc, carne salada cu pepene galben servită cu Colțul Pietrei Chardonnay, paste reci cu pesto de busuioc, roșii Cherry, mozzarella de bivoliță – servite cu Colțul Pietrei Rose (din Merlot, Syrah, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani) , Risotto Carnaroli Riserva cu cremă de trufe și ciuperci servit cu Via Marchizului Pinot Noir , Spinacino de vită pregătită sous vide la 60° cu Cantvs Primvs Fetească Neagră, Turnedou din mușchi de vită învelit în Guanciale de porc și sos Dijon servit cu Via Marchizului Negru de Drăgășani, sunt preparatele cu care s-au delectat cei prezenți la selectul eveniment. Au urmat vinurile Colțul Pietrei Syrah, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, Pelerin Cabernet Franc Riserva 2016 de la Domeniile Dragasi.
Ceea ce Daniel Haidarli spunea în interviul acordat ziarului Monitorul de Botoșani, odată cu deschiderea noul magazin ARTECH Wine, a fost bine urmărit în seara deosebită de care s-au bucurat toți invitații. Este vorba de echipă. Echipa Belotti alături de echipa ARTECH Wine a demonstrat că și la Botoșani poate exista excelență în gastronomie. Daniel Haidarli afirma, în urmă cu putin timp că baschetul, o altă mare iubire de-a sa pe lângă vin, l-a învățat că “echipa contează, pasiunea te motivează, tactica este baza, ambiția te întărește, efortul este răsplătit, dorința de a fi cel mai bun face diferența. Depinzi de echipă şi echipa depinde de tine. Performanța se face cu sacrificii și muncă.”
Toți participanții s-au aratat mulțumiti de echipă și așteaptă cu nerabdare urmatorul eveniment marca ARTECH WINE!
Lista vinurilor servite:
– Spumant Cotnari Colocviu la Viena Metoda Tradițională
– Metamofosis Colțul Pietrei Sauvignon blanc
– Metamorfosis Colțul Pietrei Chardonnay
– Metamorfosis Colțul Pietrei Roze ( premieră -prima producție 2021) (Fetească neagră, Negru de Drăgășani, Merlot, Syrah)
– Metamofosis Via Marchizului Pinot Noir
– Metamorfosis Cantvs Primvs Fetească Neagră
– Metamorfosis Via Marchizului Negru de Drăgășani
– Metamorfosis Colțul Pietrei Syrah
– Metamorfosis Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon.
– Surpriza – Domeniile Dragasi , Pelerin, cabernet franc rezervă
Ionuț Iosub